perjantai 24. elokuuta 2012

TOINEN KÄVELY - USKONNON PELKO

Näen unta:

Olen mennyt kokoukseen mieheni kanssa. Kaapuihin pukeutuneet naiset puhuvat korokkeella jotain sekavaa, huuhaata. Suussani maistuu kissanpissalle. Yleisön muodostavat naiset vilkuilevat meitä pahaenteisesti alta kulmien. Melkein kuulen kuinka he murisevat ja kirskuttelevat kulmahampaitaan. En tiedä, johtuuko pahansuopaisuus siitä, että minulla on mies mukanani, vaiko siitä, että en ole uskossa. Pelko nousee vatsasta ja hiipii kohti kurkkua.

Jumalan?palveluksen jälkeen huomaan, että temppelin takahuoneessa istuu mies. Hän vaikuttaa siltä miltä gurun tuleekin vaikuttaa: harmaa parta, laveat puheet. Järjestön naiset tarjoilevat hänelle teetä. Osa yleisöstä jää piiriin hänen jalkojensa juureen. Oliko naisten salissa pyörittämä rituaali pelkkää silmänlumetta? Ehkä liikkeen varsinainen johtaja onkin tämä mies, joka istuu takahuoneessa passattavana ja jaarittelee. En uskalla siirtyä käytävältä gurun huoneeseen. Pelkään että olen nähnyt enemmän kuin minun kuuluisi.

Kiirehdimme parkkipaikalle, mies ja minä. Hän kertoo, että ei löydä alushousujaan mistään. Nämä hullut noidat ovat vieneet mieheni kalsarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti